Jules Louis Arnold d' Hamecourt

Retour
Geboren: 03-10-1849 te 's Gravenhage
Overleden: 07-08-1885 te Rotterdam
Vader: Eugène François Nicolas d’Hamecourt
Moeder: Maria Johanna Anna Huberta Janssen
Gehuwd met: Ongehuwd


Londen, 28 Febr. (Particulier telegram).
De Board of Trade heeft een gouden horloge toegekend aan kapitein d'Hamecourt en een zeekijker aan stuurman Johan, beiden van het stoomschip Schiedam, varende van Amsterdam, voor het redden op zee, den 7den Januari, van de bemanning van een verongelukt Engelsch schip.
De Amsterdammer, 01-03-1883

Ter aanvulling van eene mededeeling in ons blad van den 30sten Mei kan gemeld worden dat de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot redding van schipbreukelingen de navolgende belooningen toe gekend zijn aan den gezagvoerder en eene bemanning van het stoomschip "Schiedam" der Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij wegens de redding der equipage van het in nood verkeerend Engelsch fregatschip "Endymion" kapitein Waycott op 7 Januari 1883, als: J.L.A. d'Hamecourt, Kapitein, H.C. Johan, 1e Stuurman, de gouden medaille; W. Stelman, J. Winter, H. Compier, H.Schulz, de zilveren medaille en f 100.
Van wege het Engelsche gouvernement ontving kapitein d'Hamecourt een gouden zak-chronometer met dito ketting, en de 1e stuurman Johan een kijker, beide met toepasselijke inscriptiën. De laatste geschenken werden uitgereikt door tusschenkomst van den Burgemeester van Rotterdam.
De Amsterdammer, 01-06-1883

De zilv. med. is toegekend aan de gezagvoerders van schepen in de groote vaart H. de Jonge, J.L.A. d'Hamecourt en G. Bakker, als erkenning van de diensten door hen aan de wetenschap der zeevaart bewezen door het overleggen van uitmuntende scheepsjournalen ten behoeve van het Koninklijk meteorologisch instituut te Utrecht.
De Standaard, 23-03-1885

We ontvingen van Mr. Morris Coster te New York de mededeeling, gedateerd 19 Augustus, dat Kapitein d'Hamecourt van de stoomboot Zaandam der Hollandsch-Amerikaansche stoombootlijn den 7den Augustus te Rotterdam overleden is aan bloedstorting in de hersenen. Hij was bijna 34 jaren oud en geboren te Oosterwijk, in Noord Brabant.
Velen onzer lezers hebben zeker den kundigen en vriendelijken Kapitein gekend.
De Grondwet, 25-08-1885
N.B.: Alle andere bronnen geven 's Gravenhage aan als geboorteplaats.

Heden overleed, tot mijne diepe droefheid, mijn beminde Zoon JULES LOUIS ARNOLD, in leven Kapitein der Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij, ten huize van zijn Zwager, den Heer H.J. KLÜSSENER.
Wed. D'HAMECOURT, JANSSEN.
Rotterdam, 7 Aug. 1885.
Eenige kennisgeving.
Het Nieuws van den Dag, 10-08-1885




Bronnen:
    - www.wiewaswie.nl
    - www.delpher.nl/
    - gw.geneanet.org
Geen afbeelding beschikbaar